Sociální média a jejich vliv na náš postoj k riziku - Šrámek, Matěj; Šimůnková, Klára; Šimůnek, Michal, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Cílem této práce je zjištění vlivu informační činnosti influencerů na náš postoj k riziku v době koronaviru. Výzkum se zaměřuje na vliv příspěvků na sociálních médiích na náš postoj k dodržování vládních nařízení pro boj s touto nákazou a také na informační přehlcení, které na sociálních sítích v tomto kontextu vzniká. V teoretické části jsou popsány možné postoje k riziku a vliv kognitivní disonance. Dále jsou analyzována sociální média, opinion leaders, informační přehlcení a způsoby šíření informaci sociálními médii. Tyto pojmy jsou studovány v kontextu našeho postoje k riziku. Pro praktickou část práce a naplnění cíle bylo využito dotazníkového šetření a obsahové analýzy. Výsledkem je zhodnocení vlivu influencerů na náš postoj k riziku, zjištěny jsou charakteristiky takového influencera a ověření informačního přehlcení uživatelů Instagramu.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses