Společenská odpovědnost firem - komparace CSR napříč multikulturním prostředím - Spilka, Patrik; Müller, Karel B., 1972-; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením přístupu ke společenské odpovědnosti firem napříč multikulturním prostředím, a to na příkladu dvou zemí České republiky a Angoly. Teoretická část práce rozebírá CSR a multikulturalismus. V empirické části je představena africká země Angola a následně výzkum, který je realizovaný prostřednictvím analýzy dostupných zdrojů, rozboru výzkumu a případové studie, rozhovorů se zaměstnanci neziskové organizace Člověk v tísni, o.p.s. a metody srovnání dvou případů. Výsledkem diplomové práce je zjištění, že v České republice i Angole směřuje CSR k naplňování strategie 3 „PÉ“ a zároveň se vyznačuje společně nedostatečnou komunikací a povědomím v občanské společnosti. V těchto zemích dále existují rozdíly v prioritních oblastech CSR a v přístupu jednotlivých vlád. Na území Angoly firmy také identifikovaly značné překážky v ekonomickém a trvale udržitelném rozvoji země. Závěr je věnován doporučením v oblasti CSR v České republice a Angole, která z diplomové práce vycházejí.
Vedoucí práce: Karel Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses