Politická komunikace Donalda Trumpa v období prezidentských voleb 2016 - Mrázová, Kateřina (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá využíváním Twitterového účtu Donalda Trumpa ve volebním období amerických prezidentských voleb 2016. Cílem práce bylo analyzovat příspěvky twitterového účtu @realDonaldTrump a jejich proměnlivost v různých obdobích kampaně. Pomocí deskriptivní analýzy ukazuje konkrétní metody, které pomohly Donaldu Trumpovi stát se prezidentem. Správná komunikace na sociálních sítích byla jednoznačně jedním z klíčových elementů v boji o prezidentský post, o čemž vypovídají výsledky dat.