Automatizace vyhodnocení studentských řešení úloh - Jartym, Petr (2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou automatizace vyhodnocení studentských řešení úloh v programovacím jazyce Java. Shrnuje aktuální stav, navrhuje vylepšení a další možnosti v této oblasti. Klade si za cíl zjednodušit automatizované testování studentských řešení úloh v Javě, a to hlavně z architektonického hlediska. Dále se zabývá vývojem nové aplikace, která slouží pro automatizaci vyhodnocení studentských řešení úloh za použití již existujících vzorových řešení v jazyce Java. A to s důrazem na co nejmenší zátěž pro zadavatele a hodnotitele těchto testů a za použití anotací v již vytvořeném vzorovém řešení dané úlohy, které doplňují informace pro potřeby testování a definují samotné testy. Aplikace také poskytuje automaticky generované rozhraní ve formě tříd na vzorovém řešení, jež umožňuje spouštět JUnit5 testy na předem známém jednotném rozhraní, které automatizovaně adaptuje jednotlivá konkrétní studentská řešení. Práce se zabývá návrhem, vývojem a testováním aplikace pro automatizované vyhodnocování studentských řešení úloh včetně jejího grafického rozhraní. Dále se v ní nachází uživatelská příručka, která poskytuje nutné informace pro první spuštění aplikace i se vzorovými příklady, jež poskytují základní představu o funkci aplikace bez nutnosti zkoumat implementační detaily.