Aktuální problémy multimodální přepravy (se zaměřením na relaci RF - ČR) - Kinzyabaev, Ruslan (2021)
Tato diplomová práce je spojena s problematikou přemisťovaní zboží z mimoevropských zemí do zemí Evropy. Hlavním cílem této práce je určit aktuální problémy multimodální přepravy z Ruské federace do České republiky. Vedlejším cílem této práce je pomoci analýzy současného ruského dopravního systému determinovat problémy rozvoje multimodální přepravy v Rusku a navrhovat možné řešení těchto problémů. V první části této práce jsou popsány dopravní systémy Česka a Republiky Kazachstán a jejích obchodní vztahy s Ruskou federací. Druhá část této práce je zaměřena na dopravní systém v Rusku a jeho aktuální problémy. V rámci diplomové práce autor také uvažuje o tom, jaké cíle nebyly dosaženy a proč.