Pandemie COVID-19 ve Švédsku a její dopad na švédskou ekonomiku - Pánek, Petr (2021)
Bakalářská práce pod názvem "Pandemie COVID-19 ve Švédsku a její dopad na švédskou ekonomiku" se zabývá vypuknutím pandemie na území Švédska a následně zhodnocením dopadu pandemie na jeho ekonomiku v kontextu historického vývoje švédské ekonomiky v předešlých letech. Teoretická část se zaměřuje na teoretické vymezení pojmu welfare state a jeho konkrétní podobu ve sledovaném státu a na reakci švédské vlády na pandemii. V praktické části už se pomocí analýzy, dedukce a indukce hodnotí dopady na ekonomiku a to konkrétně makroekonomických ukazatelů a zahraničního obchodu.