Pandemie COVID-19 ve Švédsku a její dopad na švédskou ekonomiku - Pánek, Petr; De Castro, Tereza; Mazánková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce pod názvem "Pandemie COVID-19 ve Švédsku a její dopad na švédskou ekonomiku" se zabývá vypuknutím pandemie na území Švédska a následně zhodnocením dopadu pandemie na jeho ekonomiku v kontextu historického vývoje švédské ekonomiky v předešlých letech. Teoretická část se zaměřuje na teoretické vymezení pojmu welfare state a jeho konkrétní podobu ve sledovaném státu a na reakci švédské vlády na pandemii. V praktické části už se pomocí analýzy, dedukce a indukce hodnotí dopady na ekonomiku a to konkrétně makroekonomických ukazatelů a zahraničního obchodu.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses