Predikce golfových výsledků užitím metody lineární regrese - Vocásek, Luboš (2021)
Práce je zaměřena na aplikaci ekonometrických metod v oblasti golfu. Model využívá vícenásobnou lineární regresi (MLR), za pomoci které se snaží odhadnout výsledek odehraného kola, či celé sezóny hráče, na základě jeho odehraných statistik. Po ověření, že oficiální statistiky PGA TOUR za rok 2018 splňují všechny náležité požadavky, týkající se využití regresní analýzy, bylo možné vytvořit model pro predikci výsledků. Model dále otestoval svou přesnost oproti původnímu modelu Vrahas, který sloužil jako vzor, při sestavování vlastního modelu, a nakonec oproti rankingovému systému HCP na amatérských hráčích. V obou porovnáních se došlo k pozitivním závěrům. Celkově se tedy vytvořený model, vysvětlující celkové skóre pomocí dvou statistických údajů, prokázal prediktivně schopný.