Míra compliance u pacientů s diagnózou DM II. a porovnání výše zdravotních nákladů u těchto pacientů. - Spalová, Kateřina; Pažitný, Peter, 1976-; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Cílem diplomové práce je zjistit míru compliance a výši nákladů výhradně zdravot-ního sektoru u vybraných pacientů s diagnózou diabetes mellitus II. typu v konkrét-ní interní ambulanci. Záměrem je také zjistit, zda existuje vztah mezi mírou compli-ance a výší nákladů. Zjišťování informací k výzkumu proběhlo metodou dotazníko-vého šetření, vytvořením a vyhodnocením deníku pacienta a získáním osobního vý-pisu z účtu pojištěnce. Výzkumu se v konečné fázi účastnilo celkem 6 pacientů. Bylo zjištěno, že mezi pacienty existuje non-compliance chování, významná spojitost mezi mírou compliance chováním a výší nákladů nebyla z důvodu malého počtu respon-dentů prokazatelně potvrzena, ale ani vyvrácena.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses