Společenská odpovědnost v módním průmyslu - Tomková, Kateřina (2021)
Cílem diplomové práce je zjistit, jaký je vztah českého spotřebitele ke společenské odpovědnosti v módním průmyslu a na základě toho formulovat pro spotřebitele doporučení, jak může přispět k udržitelnosti. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se věnuje společenské odpovědnosti obecně. Druhá kapitola je zaměřena na módní průmysl, jeho současný stav, a zejména na identifikaci jeho klíčových dopadů vážících se k tématu společenské odpovědnosti. Třetí kapitola obecně představuje možnosti, jak mohou spotřebitelé, módní řetězce a výrobci pomoci zmírnit negativní dopady módního průmyslu. Poslední kapitola je založena na sekundárních a primárních datech týkajících se nákupního chování v České republice. Primární data jsou získaná pomocí vlastního dotazníkového šetření a v rámci analýzy analýzy jsou srovnávána s daty sekundárními. V závěru kapitoly jsou pro spotřebitele formulována doporučení, jaké kroky konkrétně může podniknout, aby přispěl k udržitelnosti v módním průmyslu.