Rýn, Rhôna a jejich role v mezinárodní přepravě zboží po vodě - Lukešová, Kristýna; Křenková, Eva; Rožek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou mezinárodní přepravy zboží po vodě. Cílem bylo popsat mezinárodní přepravu zboží po vodě v rámci řek Rýn a Rhôna a najít nové příležitosti a řešení pro zvýšení objemu přepravovaného zboží a také atraktivnosti tohoto oboru pro speditéry a rejdaře, kteří v této oblasti podnikají. Na otázku, zda je možné zkvalitnit a zefektivnit mezinárodní přepravu zboží po vodě bez nutnosti většího zásahu do infrastruktury a životního prostředí bylo odpovězeno za použití metody kvalitativního šetření, komparační analýzy a SWOT analýzy. V závěru jsou formulovány konkrétní doporučení a kroky, které by bylo možné podniknout pro zlepšení situace v oblasti lodní dopravy a zvýšení konkurenceschopnosti tohoto oboru.
Vedoucí práce: Eva Křenková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses