Firemní vzdělávání ve vybrané firmě - Fischerová, Anastázie (2021)
Vzdělávání je nedílnou součástí lidských životů. Je to téma, které řeší firmy po celém světě a řadí se mezi jednu z nejdůležitějších disciplín personálního managementu. Vzdělávání má vliv na konkurenceschopnost, rozvoj celé organizace a spokojenost zaměstnanců. Tato diplomová práce se zaměřuje na vzdělávání ve společnosti Bayer, která má za cíl převést prezenční vzdělávací kurzy do online prostředí. Cílem práce bylo zjistit, jak se zaměstnanci vybrané firmy staví ke vzdělávání ve firmě, jestli jim vyhovuje přechod do online rozhraní a na základě získaných poznatků navrhnout řešení ke zlepšení. Nejprve je definována klíčová terminologie, metody učení, trendy ve vzdělávání. Je popsán postup identifikace vzdělávacích potřeb. Následně je v práci popsána společnost Bayer a jsou představeny i její podnikové hodnoty a vzdělávací systém. Poslední část se zabývá vyhodnocením dotazníkového šetření a stanovených hypotéz. Dotazníkového šetření se účastnili pouze zaměstnanci společnosti Bayer. Na základě výsledků šetření jsou na konci práce navržení doporučení ke zlepšení.