Spotřební kultura a Homo economicus revisited - Bečvář, Lukáš; Šimůnková, Klára; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Tato bakalářská práce si klade za cíl analyzovat a shrnout současnou kritiku konceptu Homo economicus. Teoretická část práce charakterizuje koncept Homo economicus, kontext jeho vzniku a dosavadní kritiku tohoto konceptu. Dále představuje tři důležité fenomény současnosti: spotřební kulturu, globalizaci a rozvoj technologií. Praktická část zkoumá pomocí systematického přehledu vyskytující se argumenty kritiky konceptu Homo economicus v odborných publikacích, které zařazuje do logických celků podle jejich typu argumentu a dává tak komplexní přehled za použití názorů různých autorů. V části Diskuze jsou diskutovány další zdroje k tématu a jsou zde zodpovězeny výzkumné otázky.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses