Optimalizace směn v testovacím centru - Tranová, Truc Quynh; Skočdopolová, Veronika; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Práce se zabývá matematickými modely, které přiřazují zaměstnance na směny v testovacích centrech firmy Váš praktik, s.r.o., která byla zřízena v době pandemie nemoci COVID-19. Obsah práce je rozdělen do dvou částí. První část je věnována definici pojmů v oblasti operačního výzkumu. Je zde také věnována část samotné nemoci COVID-19 a využití dalších matematických modelů v této oblasti. Druhá část je věnována formulaci matematických modelů pro různé případy přiřazování zaměstnanců na směny a obsahuje také zápis matematických modelů v programu MPL for Windows. Formulace modelů pro přiřazování směn jsou odvozeny z dopravního problému. V praktické části práce hledáme pouze libovolné přípustné řešení, které bude splňovat dané omezující podmínky. Při tvorbě modelů postupně doplňujeme další omezení a také účelovou funkci. Celkem je vytvořeno šest matematických modelů a jeden z modelů byl reálně nasazen na plánování směn pro firmu Váš praktik, s.r.o. na měsíc květen 2021.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses