Potenciál využití sportovní diplomacie malými státy-Případová studie Slovinska - Hopp, Matyáš; Votoupalová, Markéta; Urbanová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím sportovní diplomacie malými státy. Jedná se o případovou studii Slovinska, které je vhodným zástupcem malých států s dobrými předpoklady pro rozvoj sportovní diplomacie, avšak bez existující ucelené strategie v této oblasti. Na základě výzkumu sportovně-diplomatické praxe této země je vyhodnocováno, zda a jakým způsobem je tato disciplína využívána, a jaký by v budoucnu mohla mít pro tuto zemi potenciál zejména z pohledu veřejné diplomacie. Z této studie vyplývá, že Slovinsko aktivně využívá zejména úspěchy svých reprezentantů a pořádání významných, regionálních sportovních akcí, a to především za účelem podpory turismu. Dále také vyplývá, že sportovní diplomacie poskytuje Slovinsku hodnotný zdroj pro podporu jeho veřejné diplomacie, avšak pro využití jejího plného potenciálu je zapotřebí tvorby ucelené strategie této disciplíny.
Vedoucí práce: Markéta Votoupalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses