Světový trh řezaných květin a postavení ČR na tomto trhu - Tománková, Sára (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá dnešním globalizovaným květinovým průmyslem. Cílem práce je přiblížit vývoj a fungování světového trhu řezaných květin a zhodnotit postavení ČR na tomto trhu. První kapitola se věnuje světovému trhu řezaných květin. Zde se práce nejvíce zaměřuje na dominantní evropský trh řezaných květin. Zvláštní pozornost je v rámci této kapitoly věnována i největším produkčním centrům, mezi které se řadí Kolumbie, Nizozemsko, Ekvádor a Keňa. Hlavní kapitola je zaměřena na český květinářský trh. Tato část se věnuje především vývoji produkce, spotřeby, cen a také zahraničního obchodu ČR s květinami.