Světový trh řezaných květin a postavení ČR na tomto trhu - Tománková, Sára; De Castro, Tereza; Smělá, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá dnešním globalizovaným květinovým průmyslem. Cílem práce je přiblížit vývoj a fungování světového trhu řezaných květin a zhodnotit postavení ČR na tomto trhu. První kapitola se věnuje světovému trhu řezaných květin. Zde se práce nejvíce zaměřuje na dominantní evropský trh řezaných květin. Zvláštní pozornost je v rámci této kapitoly věnována i největším produkčním centrům, mezi které se řadí Kolumbie, Nizozemsko, Ekvádor a Keňa. Hlavní kapitola je zaměřena na český květinářský trh. Tato část se věnuje především vývoji produkce, spotřeby, cen a také zahraničního obchodu ČR s květinami.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses