Donald J. Trump a populizmus v roku 2020 – verejný diskurz na Twitteri - Garová, Vanesa (2021)
Bakalárska práca skúma vybrané znaky populizmu vo verejnom diskurze 45. prezidenta USA Donalda Trumpa na sociálnej sieti Twitter. V teoretickej časti sa zaoberá verejnou diplomaciou, ako súčasťou tzv. soft power a jej odvetvím, digitálnou, resp. twitterovou diplomaciou. Následne skúma populizmus ako komunikačný štýl a vymedzuje 5 znakov, ktoré sa využívajú ako nástroje daného komunikačného štýlu v politickom diskurze na internete. Empirickú časť tvorí skúmanie vybraných tweetov, teda príspevkov na Twitteri a s tým spojené smerovanie USA v zahraničnej politike. Na základe znakov z teoretickej časti práca využíva kvalitatívnu analýzu, na určenie prejavov populizmu v tejto komunikácií a na zodpovedanie predom určenej výskumnej otázky.