Donald J. Trump a populizmus v roku 2020 – verejný diskurz na Twitteri - Garová, Vanesa; Machoň, Miloslav, 1988-; Madarászová, Alexandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalárska práca skúma vybrané znaky populizmu vo verejnom diskurze 45. prezidenta USA Donalda Trumpa na sociálnej sieti Twitter. V teoretickej časti sa zaoberá verejnou diplomaciou, ako súčasťou tzv. soft power a jej odvetvím, digitálnou, resp. twitterovou diplomaciou. Následne skúma populizmus ako komunikačný štýl a vymedzuje 5 znakov, ktoré sa využívajú ako nástroje daného komunikačného štýlu v politickom diskurze na internete. Empirickú časť tvorí skúmanie vybraných tweetov, teda príspevkov na Twitteri a s tým spojené smerovanie USA v zahraničnej politike. Na základe znakov z teoretickej časti práca využíva kvalitatívnu analýzu, na určenie prejavov populizmu v tejto komunikácií a na zodpovedanie predom určenej výskumnej otázky.
Vedoucí práce: Miloslav Machoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses