Strategie řízení prémiových značek se zaměřením na značku Grom - Brožová, Lucie; Král, Petr, 1979-; Diehel, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Diplomová práce se zabývá specifiky řízení prémiových značek. Cílem práce je zhodnocení dosavadní marketingové strategie značky italského gelata Grom na českém trhu a na základě analýzy konkurence a vlastního dotazníkového šetření sestavení doporučení pro budoucí kroky značky v rámci výrobkové, cenové, distribuční a komunikační strategie. Teoretický rámec práce tvoří rešerše literatury zabývající se tématem prémiových a luxusních výrobků. V první kapitole jsou vysvětleny rozdíly mezi strategickým řízením prémiových a tradičních luxusních značek. Praktická část se skládá ze dvou částí. Druhá kapitola práce obsahuje výsledky sekundárního výzkumu zaměřujícího se na největší konkurenci značky Grom na českém trhu. Třetí kapitola obsahuje výsledky vlastního dotazníkového šetření, jehož hlavním cílem byl sběr takových dat, která odkryjí spotřebitelské preference při nákupu zmrzliny a budou nápomocná při následné formulaci doporučení pro značku Grom. Výsledkem výzkumu a hlavním přínosem je série návrhů a doporučení pro značku Grom.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses