Islám jako faktor zahraniční politiky : komparace Íránu a Turecka. - Pošmůrná, Lucie (2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou role náboženství v zahraniční politice. Blíže se zaměřuje na islám, jehož vliv na zahraniční politiku komparuje na dvou případových studiích Íránu a Turecka. Nejdříve se práce věnuje objasnění islámu a islámské kultury, poté vlivu náboženství na zahraniční politiku. Teoretické poznatky jsou dále uplatněny na případové studie Íránu a Turecka, jež jsou na konci práce zkomparovány.