Islám jako faktor zahraniční politiky : komparace Íránu a Turecka. - Pošmůrná, Lucie; Šabacká, Yvona, 1977-; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou role náboženství v zahraniční politice. Blíže se zaměřuje na islám, jehož vliv na zahraniční politiku komparuje na dvou případových studiích Íránu a Turecka. Nejdříve se práce věnuje objasnění islámu a islámské kultury, poté vlivu náboženství na zahraniční politiku. Teoretické poznatky jsou dále uplatněny na případové studie Íránu a Turecka, jež jsou na konci práce zkomparovány.
Vedoucí práce: Yvona Novotná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses