Business Intelligence ve velkých českých firmách : úroveň vyspělosti a dopad na konkurenceschopnost - Doubková, Jana; Taušer, Josef; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem diplomové práce je prozkoumání úrovně vyspělosti používání Business Intelligence ve velkých českých firmách za pomoci modelu vyspělosti. Druhotným cílem práce je analýza dopadu použití Business Intelligence na jejich konkurenceschopnost. Práce se skládá z teoretické a praktické části a je rozdělena do čtyř nosných kapitol. První část práce se věnuje historicko-teoretickým východiskům. Druhá kapitola se zabývá analýzou a výběrem vhodného modelu vyspělosti. Na ní navazuje další kapitola sloužící k rozboru a popisu jednotlivých složek vybraného modelu vyspělosti. Čtvrtá kapitola obsahuje praktickou část práce a je zaměřena na popis koncepce a metodiky výzkumu. V této kapitole jsou zároveň představeny výsledky výzkumu, rozebrány jeho limitace a navržen směr budoucího výzkumu.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses