Ochrana spotřebitele v reklamě - Demyanchuk, Marta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá veřejnoprávní ochranou spotřebitele v reklamě na internetu. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy internet jak médium, ochrana spotřebitele na internetu. Dále na fiktivním příkladu jsou aplikovány zákony o ochraně spotřebitele, zákon o regulaci reklamy, trestní zákoník. A v neposlední řadě i etický kodex reklamy vytvořenou Radou pro reklamu. Praktická část už je zaměřena na konkrétní příklad reklamy a to automobilové společnosti Audi. V této části jsem použila dotazníkové šetření, které jsem rozeslala mezi odborníky na marketing a PR a mezi neodborník ,,lajky". A zkoumala jsem jaký vliv na ně reklama má.