Ochrana spotřebitele v reklamě - Demyanchuk, Marta; Moravec, Tomáš, 1983-; Houska, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá veřejnoprávní ochranou spotřebitele v reklamě na internetu. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy internet jak médium, ochrana spotřebitele na internetu. Dále na fiktivním příkladu jsou aplikovány zákony o ochraně spotřebitele, zákon o regulaci reklamy, trestní zákoník. A v neposlední řadě i etický kodex reklamy vytvořenou Radou pro reklamu. Praktická část už je zaměřena na konkrétní příklad reklamy a to automobilové společnosti Audi. V této části jsem použila dotazníkové šetření, které jsem rozeslala mezi odborníky na marketing a PR a mezi neodborník ,,lajky". A zkoumala jsem jaký vliv na ně reklama má.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses