Model závislosti firemní vize a procesního nastavení v komunikačních agenturách - Šunková, Zdenka (2021)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku závislosti firemní vize a procesního nastavení v komunikačních agenturách na českém trhu. Identifikuje a analyzuje problémové oblasti v rámci souladu vize a interního fungování a nalézá společné charakteristiky pro ně. Pro problémové oblasti jsou navrženy doporučení ze zkušenosti autora v kombinaci s odbornou literaturou. Získané poznatky složí jako vstupní data pro vznik Modelu závislosti vize a procesního nástavní, který je cílem a hlavním výstupem této práce. Práce je rozdělena do 4 částí. První část se věnuje vymezení oblasti komunikačních agentur. Přibližuje jejich náplň práce, strukturu a všeobecně definuje jejich klíčový proces. Také blíže specifikuje druhy řízení a funkční nastavení uvnitř agentur. V druhé části je provedena obsahová analýza, která se věnuje pochopení a přiblížení práce s vizí v rámci externí komunikace agentur na českém trhu. Třetí částí jsou kvalitativní rozhovory, které přináší detailní pohled do 5 českých komunikačních agentur, do jejich nastavení a práce s jejich vizemi. Poslední částí je Model závislosti vize a procesního nastavení. Proto aby vznikl byla prvně provedena identifikace společných charakteristik vizí a identifikace problémových oblastí. Na základě těchto identifikací vznikl Model, který je popsán a je k němu uveden návod k použití v praxi. V závěru jsou pak shrnuty všechny zjištěné poznatky v rámci odpovědí na výzkumné otázky.