Charakteristika firmy implementující kolaborativní roboty - Šmíra, Miroslav; Sankot, Ondřej, 1988-; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Hlavním tématem diplomové práce jsou charakteristiky firmy implementující kolaborativní roboty. Cílem je tak určit vlastnosti firmy, které mohou pozitivně, nebo negativně ovlivnit snahu firmy o implementaci těchto robotů. Kolaborativní roboti jsou v současnosti velkým trendem v oblasti průmyslové výroby a vystupují jako součást čtvrté průmyslové revoluce. Teoretická část práce je věnována především vlivům, které může mít na firmu průmysl 4.0 jako celek, jeho jednotlivým součástem a současné situaci v České republice. Další část práce je věnována teoretickým východiskům robotiky jako takové, porovnání mezi průmyslovými a kolaborativními roboty, zmapování situace na trhu kolaborativních robotů v České republice a potenciálním vlivům, které tyto roboti mohou mít na firmu. Výzkum v poslední části práce je prováděn formou polostrukturovaných rozhovorů se zástupci průmyslu, kteří se profesně setkali s kolaborativními roboty. Hlavní důraz je kladen na motivace a zkušenosti, které respondenti mají s kolaborativními roboty. V závěru práce jsou pak vyjmenovány jednotlivé charakteristiky, které mohou pomoci firmám rozhodnout o implementaci kolaborativních robotů.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses