Dopady koronavirové krize na leteckou společnost EasyJet - Michlová, Alžběta; Štemberk, Jan, 1977-; Kalousová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním dopadu koronavirové krize na leteckou společnost EasyJet. Cílem práce je analyzovat, do jaké míry nynější krizová situace okolo pandemie koronaviru ovlivnila tohoto nízkonákladového dopravce. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy. Dále se zabývá samotnou krizí, nastiňuje její průběh a její dopad na leteckou dopravu. Zachyceny jsou také možné budoucí scénáře vývoje letecké dopravy. V praktické části je nejprve představena britská nízkonákladová společnost EasyJet. Pro vyhodnocení finanční situace společnosti jsou aplikovány metody finanční analýzy. Dále jsou tato data srovnávána s výsledky za pět předcházejících let a provedeno je porovnání s konkurenční společností Ryanair.
Vedoucí práce: Jan Štemberk
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses