Obchodní a investiční vazby mezi Francií a USA - Hofmanová, Michaela (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na obchodní a investiční vztahy mezi Francií a USA. Cílem je prozkoumat obchodní vztahy a vyhodnotit vývoj vzájemných přímých zahraničních investic mezi Francií a USA v období 2009-2019. První kapitola je literární rešerší, kde se zabývám třemi výzkumy podobného tématu. Druhá kapitola slouží k seznámení čtenáře s oběma zeměmi z obecného i ekonomického hlediska. Třetí kapitola se věnuje spolupráci v rámci institucí a dále třem analýzám: obchod se zbožím a službami, analýza vzájemných přímých investic a PEST analýza. V PEST analýze hodnotím vliv determinantů na vývoj přílivu investic, který také vyhodnocuji podle korelační analýzy. Poslední kapitola je celkovým zhodnocením investičního prostředí v SWOT analýze a zmiňuji zde rovněž vybrané atraktivní oblasti pro investiční spolupráci.