Nord Stream 2 : Potenciál a hrozby pro Evropskou unii - Kopecký, Jan-Jakub; Antal, Jarolím, 1986-; Smělá, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá plynovodem Nord Stream 2 a jeho vlivem na Evropskou unii. Jejím cílem je zanalyzovat projekt plynovodu Nord Stream 2 z hlediska energetické bezpečnosti, geopolitických hrozeb, ekonomických výzev a očekávání. Práce je rozdělena na dvě části. První část se týká směřování energetického sektoru EU, geopolitickým výzvám spojené s Nord Stream 2 a euro-ruským energetickým vztahům. Druhá část se následně věnuje ekonomickému potenciálu, dopadům na diverzifikaci energetického mixu a energetickou bezpečnost. Jsou zde rozvedeny ekonomické benefity plynoucí z realizace Nord Streamu 2 a jeho vliv na energetický mix EU. Společně s energetickou bezpečností je Nord Stream 2 posouzen i z hlediska diverzifikace dodávek.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses