Potenciální kandidátská země Evropské unie Bosna a Hercegovina - Letić, Mia (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem Bosny a Hercegoviny a její cestě ke členství v Evropské unii. Přináší kompaktní obraz země, které se v českém prostředí nevěnuje tolik pozornosti. Teoretická část je zaměřena na teorii integrace. Podrobněji pak rozebírá teorii komunikace (Karl Deutsch), politiku rozšiřování Evropské unie a Kodaňská přístupová kritéria. Praktická část znázorňuje rozdíl mezi veřejným míněním o vstupu do Evropské unie a jednáním bosenskohercegovských politiků. Soustředí se pak na dvě klíčové oblasti, ve kterých je třeba dosáhnout pokroku, a to jsou právní stát a práva národnostních menšin.