Potenciální kandidátská země Evropské unie Bosna a Hercegovina - Letić, Mia; Machoň, Miloslav, 1988-; Kočí, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem Bosny a Hercegoviny a její cestě ke členství v Evropské unii. Přináší kompaktní obraz země, které se v českém prostředí nevěnuje tolik pozornosti. Teoretická část je zaměřena na teorii integrace. Podrobněji pak rozebírá teorii komunikace (Karl Deutsch), politiku rozšiřování Evropské unie a Kodaňská přístupová kritéria. Praktická část znázorňuje rozdíl mezi veřejným míněním o vstupu do Evropské unie a jednáním bosenskohercegovských politiků. Soustředí se pak na dvě klíčové oblasti, ve kterých je třeba dosáhnout pokroku, a to jsou právní stát a práva národnostních menšin.
Vedoucí práce: Miloslav Machoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses