Experimentální studium manažerského rozhodování - Ivanova, Yuliya; Jiroušek, Radim; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Tato diplomová práce řeší experimentální studie manažerského rozhodování. Cílem práce bylo dle vzoru experimentů popsaných v odborné literatuře navrhnout vlastní experiment, realizovat jej na skupině experimentálních osob a výsledky takového experimentu vyhodnotit, případně srovnat s výsledky popsanými v literatuře. V průběhu řešení těchto úkolů byl cíl – vzhledem k pandemické situaci v České republice – omezen pouze na experimenty, které lze realizovat prostřednictvím webové aplikace. Průzkum byl založen na otázkách týkajících se rozhodování za rizika a nejistoty. Vyhodnocení probíhalo na základě dotazníkového šetření u 79 respondentů a výsledky ukazují, že se osoby z pohledu klasické teorie očekávaného užitku chovají neracionálně. V práci byla uvedena řada příkladů takového chování. V závěru byla provedena analýza získaných výsledků a posouzení omezení vyplývajících ze současné situace.
Vedoucí práce: Radim Jiroušek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses