Výroba elektrické energie v zemích V4 - Kalabis, Tomáš (2021)
Bakalářská práce se zabývá výrobou elektrické energie v zemích Visegrádské čtyřky. Hlavním cílem práce je provézt analýzu této výroby v letech 2010-2019. Vedlejším cílem je prozkoumat také případný import a export elektrické energie v těchto zemích. První kapitola práce se zabývá úvodem do elektroenergetiky a vymezuje základní pojmy. Druhá kapitola obsahuje samotnou analýzu výroby ve zkoumaných zemích. Třetí kapitola je porovnáním výroby v těchto zemích. Závěr vyhodnocuje výsledek analýz a porovnávání.