Návrh serverové a mobilní aplikace pro službu podpory cestování - Holík, Jakub (2021)
Tato diplomová práce se věnuje implementaci serverové a mobilní aplikaci pro službu podpory cestování. Cílem této práce je analyzovat současnou nabídku aplikací, navrhnout serverovou a mobilní aplikaci a následně tyto realizovat a zdokumentovat. Aplikace má umožnit uživatelům vyhledávat místa pro přenocování v obytných vozidlech a také jejich přidávání. Na základě průzkumu současných nabízených řešení pro platformu iOS byly vytyčeny funkční a nefunkční požadavky a také sestaveny jednotlivé případy použití pro aplikaci. Technologie použité pro implementaci serverové i mobilní části aplikace byly zdokumentovány, stejně jako nástroje použité během vývoje. V implementačních kapitolách byly prezentovány důležité funkcionality i prvky obsažené ve zdrojových kódech a uživatelském prostředí aplikace. Na závěr byla sestavena uživatelská dokumentace mobilní aplikace.