Kontejnerový dopravní problém s více produkty a jeho užití v praxi - Hrachovcová, Johana (2021)
Tato bakalářská práce pojednává o kontejnerovém dopravním problému s více produkty, a to jak z teoretického, tak i praktického hlediska. Cílem práce je zhodnotit, zda je rozvoz produktů firmy Country Life z hlediska nákladů na dopravu optimální. První kapitola se zabývá dopravním problémem z teoretického hlediska. Ve druhé kapitole je navázáno teorií o některých modifikacích dopravního problému, a to konkrétně kontejnerový dopravní problém a dopravní problém s více produkty. Následující kapitola je věnovaná popisu firmy, na jejichž datech jsou metody demonstrovány (Country Life) a podrobnému popisu dat od ní získaných. V posledních dvou kapitolách čtenář najde formulaci dvou matematických modelů, jejich přepis do softwaru MPL for Windows i jejich řešení tímto softwarem a okomentování výsledků. Nakonec jsou tyto výsledky srovnány se současným řešením firmy Country Life.