Kontejnerový dopravní problém s více produkty a jeho užití v praxi - Hrachovcová, Johana; Skočdopolová, Veronika; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce pojednává o kontejnerovém dopravním problému s více produkty, a to jak z teoretického, tak i praktického hlediska. Cílem práce je zhodnotit, zda je rozvoz produktů firmy Country Life z hlediska nákladů na dopravu optimální. První kapitola se zabývá dopravním problémem z teoretického hlediska. Ve druhé kapitole je navázáno teorií o některých modifikacích dopravního problému, a to konkrétně kontejnerový dopravní problém a dopravní problém s více produkty. Následující kapitola je věnovaná popisu firmy, na jejichž datech jsou metody demonstrovány (Country Life) a podrobnému popisu dat od ní získaných. V posledních dvou kapitolách čtenář najde formulaci dvou matematických modelů, jejich přepis do softwaru MPL for Windows i jejich řešení tímto softwarem a okomentování výsledků. Nakonec jsou tyto výsledky srovnány se současným řešením firmy Country Life.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses