Úskalí digitální transformace v organizacích - Provázek, Filip; Svatá, Vlasta, 1952-; Vassilyev, Ivan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Digitální transformace společností je náročný úkol, který je dnes nezbytností, ale v několika případech představuje riziko neúspěchu, z důvodů nedostatku kompetencí a porozumění pro nové digitální procesy a technologie. Aby se tyto neznalosti předcházelo, je potřebná trvalá dostupnost dat přes internet a přístup k nim prostřednictvím prohlížečů. Tato část infrastruktury a dalších platforem musí být nejen podřízeným softwarem, ale také produkty, obchodními procesy a obchodními modely v budoucnu, mají-li být použity smysluplně nebo být úspěšné v konkurenci. Hlavním cílem této práce bilo poukázat na pozitiva, ale zároveň negativa zavádění digitálních prostředků do prostředí malých a středních firem, přičemž by digitalizace měla v optimálním případě probíhat v součinnosti s dalšími subjekty tak, aby na rychle se měnící podmínky mohli reagovat nejen dodavatelé a subdodavatelé firem, ale také zákazníci a další spolupracující subjekty. Provedený výzkum si kladl za cíl především zjistit, v jakých oblastech respondenti vnímají největší překážky v procesu digitalizace a zároveň bylo zjišťováno, zdali v přístupu k procesu digitalizace existují rozdíly v závislosti na velikosti firmy a na odvětví, kterému se firma věnuje.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses