Využití 3D grafiky v interiérovém designu - Horáček, Tomáš (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na seznámení čtenáře s 3D grafikou a jejím využitím v interiérovém designu. Díky relativně nízké ceně se 3D grafika stává integrální součástí řady oblastí a v interiérovém designu tomu není jinak. Účelem teoretické části je přiblížit čtenáři principy renderování pro dosažení fotorealistické scény a interiérového designu, výhody využití 3D technologie v interiérovém designu a také možné využití do budoucna. Praktické část je zaměřena na kompletní rekonstrukci a vizualizaci bytu, kde aplikuji své poznatky z teoretické části. Cílem závěrečné části je sumarizace nejdůležitějších poznatků z teoretické a praktické části pro ostatní 3D grafiky.