Možnosti programu Cinema 4D při tvorbě komplexni 3D scény - Klíma, Martin (2021)
Cílem mé bakalářské práce bude popsat a ukázat možnosti programu Cinema 4D při tvorbě 3D scény. Na začátku bych rád čtenáře seznámil obecně s pojmem 3D grafika, s jeho historií a rostoucím využitím v současné době. Na to naváži s popsáním několika programů pro tvorbu 3D grafiky, jejich charakteristikami, k čemu se využívají a případně kdo je využívá. Jedním z těchto programů bude i Cinema 4D, který rozeberu nejvíce podrobně. Na závěr mé bakalářské práce čtenáři ukážu možnosti právě programu Cinema 4D při tvorbě statických modelů a jejich využití, společně s prací s materiály a texturami a v neposlední řadě nastavení renderu. Účelem mé praktické části bude čtenáři všechny možnosti popsané v teoretické části podrobně popsat a ukázat při tvorbě reálných modelů, které pak použiji v jedné velké scéně, společně i s ukázkou tvorby materiálů a textur, nastavování světel, kamer a renderu.