Optimalizace reportu dispozičních oprávnění, případová studie - Charvát, Jiří (2021)
Diplomová práce je psána formou případové studie, která je založena na reálném případu z finanční korporátní instituce. Cílem je optimalizace reportu dispozičních oprávnění, který se má stát novým klíčovým prvkem k odhalování trestné činnosti a její prevence, neboť umožňuje zobrazit celou historii dispozičních práv klientů. Tato úloha zasahuje do oblasti informatiky, která se věnuje databázím a datovým skladům a tuto problematiku rozebírá v kontextu konkrétní společnosti. Součástí práce je detailní analytický rozbor všech použitých funkcí a metod, díky kterým se dosáhlo uspokojivé odezvy reportu ze strany uživatele. Obtížnost úlohy spočívá v optimalizaci databázových dotazů, které procházejí historická data tabulek, jež dosahují počtu až několika stovek miliard záznamů.