Zemědělská krise v souvislosti s národním hospodářstvím - Brdlík, Vladislav, 1879-1964 (V Praze : Česká společnost národohospodářská : V komisi knihkupectví Fr. Řivnáče, 1933)
Důvody zemědělské krize jsou nadvýroba, následné zhroucení cen zemědělských výrobků a vysoká cla; dopad na spotřebitele
Obsahuje přívazky: Zemědělské průmysly československé v krisi / Joe Hartmann, K. Bachrach, Bohdan Živanský — Československý průmysl uhelný / Josef Peters — Československý průmysl keramický, porculánu, stavebních hmot, maltovin / Josef Geduldiger-Bělský, Vlad. Škola — Československé hospodářství dřevařské, průmysl celulosy a papíru / Valtr Körner, Karel Robětín — Sociální pojištění v době krise / Vladislav Klumpar — Systém jednotných cen v obchodu, označení původu zboží / Josef Anthropius, Jindřich Mayer — Jablonecká industrie v krisi / Ladislav Patočka — Československý průmysl sklářský / Bedřich Tvrdý — Hospodaření minerálními oleji v Československé republice / Jan M. Novotný — Změny v hospodářském a sociálním rozvrstvení obyvatelstva českých zemí / Antonín Boháč — Struktura trhu kapitálu v Československu / Karel Karásek — O možnostech a předpokladech hospodářského plánu se zvláštním zřetelem na Slovensko / Otto Kapp — Československé kartely / Ervín Hexner — Záměrné hospodářské podnikání na přechodu z krise / Frant. Radouš — Protidumpingová zásada cestou ke středoevropské hospodářské spolupráci / Václav Pártl — Světové bankovnictví v krisi / Jaroslav Píchal — Změny v struktuře čsl. hospodářství a výhledy do budoucna / Rudolf Hotowetz — Výhledy do příštího obchodně-politického vývoje / Václav Schuster
Keywords: zemědělství; ekonomika zemědělství; ceny; zemědělský trh; hospodářská odvětví; Československo; přednášky; agriculture; economics of agriculture; prices; agricultural market; economic sectors; Czechoslovakia; lectures