Hospodářský zítřek : [výbor autorových statí a článků] - Verunáč, Václav, 1893-1960 (Knihy přítomnosti, 1927)
Ke zlepšení hospodářství přispěje vytvoření pevných hospodářských směrnic a zhospodárnění soukromého i veřejného podnikání. K základním prvkům hospodářství patří i technický pokrok, je kladen důraz na prvky vědeckého managementu - racionalizace, organizace, ekonomizace. Význam objektivních hospodářských informací pro veřejnost. Laborismus (laboretismus) jako nový technokratický směr, který staví na zásadách technického myšlení, mravního pojetí práce a principech vědecké organizace