Hospodářský zítřek : [výbor autorových statí a článků] - Verunáč, Václav, 1893-1960 (V Praze : Fr. Borový, 1927)
Ke zlepšení hospodářství přispěje vytvoření pevných hospodářských směrnic a zhospodárnění soukromého i veřejného podnikání. K základním prvkům hospodářství patří i technický pokrok, je kladen důraz na prvky vědeckého managementu - racionalizace, organizace, ekonomizace. Význam objektivních hospodářských informací pro veřejnost. Laborismus (laboretismus) jako nový technokratický směr, který staví na zásadách technického myšlení, mravního pojetí práce a principech vědecké organizace
Keywords: 1921-1930; hospodářská politika; poválečná obnova; vědecko-technický rozvoj; racionalizace; organizace práce; hospodářské plánování; veřejná správa; dějiny ekonomických teorií; Československo; laboretismus; sborníky; economic policy; postwar reconstruction; scientific and technological development; rationalization; work design; economic planning; public administration; history of economic thought; Czechoslovakia