Omyly a nebezpečí pozemkové reformy - Pekař, Josef, 1870-1937 (Vesmír, 1923)
Kritika prováděné pozemkové reformy z hlediska historického a politického je zaměřena hlavně na očekávaný nepříznivý vliv na zemědělskou výrobu, na zásobování měst, na rozsah a kvalitu průmyslových ploch, na plochy osevu, výnosy. Přiložena dvě dobrozdání z hlediska historického a politického, která si od autora vyžádal výbor pro pozemkovou reformu Národního shromáždění v r. 1919