Hospodářský a měnový vývoj našich zemí : přehledná studie - Nožička, Josef, 1889-1960 (Praha : Orbis, 1946)
Kniha mapuje vývoj peněz na českém území od dob Keltů až po konec 1. světové války. Nezabývá se jen vzhledem a vlastní výrobou peněz, ale také způsobem, jak s nimi vládci nakládali. Snaží se objasnit klady a zápory jednotlivých způsobů vedení měnové politiky na našem území. Kniha je poměrně podrobným dokumentem o hospodářském vývoji našich zemí až po 1. světovou válku
Obsahuje rejstřík
Keywords: hospodářské dějiny; hospodářské poměry; měna; platidla; Česko; hospodářský vývoj; přehledy; economic history; economic conditions; currency; money; Czechia; surveys