Novější vývoj studia hospodářských konjunktur - Čechrák, Cyril, 1890-1974 (V Praze : Česká společnost národohospodářská : V komisi knihkupectví Fr. Řivnáče, 1940)
Konjunkturní hospodářství v historickém kontextu i současný vývoj. Jsou popsány jednotlivé fáze konjunkturního cyklu, jejich vliv na výrobu, obchod a účinky na jednotlivá odvětví
Keywords: hospodářské dějiny; hospodářská konjunktura; ekonomické teorie; hospodářské cykly; přednášky; economic history; economic boom; economics (theory); business cycles; lectures