Nové dokumenty k historii Mnichova - Beranová, E. (SNPL, 1958)
Výbor 61 dokumentů, ponejvíce depeší zasílaných v době přípravy Mnichova čs. vyslanci z Londýna, Paříže, Moskvy a sovětským vyslancem v Praze, záznamů o diplomatickém jednání v Praze a Moskvě, instrukcí zasílaných čs. ministerstvem zahraničních věcí, diplomatických nót atd.