Nové dokumenty k historii Mnichova - Beranová, E.; Československo. Ministerstvo zahraničních věcí; Sovětský svaz. Ministerstvo inostrannych del (Praha : SNPL, 1958)
Výbor 61 dokumentů, ponejvíce depeší zasílaných v době přípravy Mnichova čs. vyslanci z Londýna, Paříže, Moskvy a sovětským vyslancem v Praze, záznamů o diplomatickém jednání v Praze a Moskvě, instrukcí zasílaných čs. ministerstvem zahraničních věcí, diplomatických nót atd.
Keywords: 1938; mezinárodní vztahy; politické dějiny; mezinárodní smlouvy; diplomacie; Československo; Mnichovská dohoda, 1938; přehledy; international relations; political history; international treaties; diplomacy; Czechoslovakia; surveys