Hospodářská politika nového Československa ve světle poznatků moderní ekonomiky : pokus o rozbor a kritiku - Habr, Jaroslav, 1911-1998 (Nové hospodářství. Řada A, 1946)
Převedení válečného hospodářství v mírové, spojení ekonomické dokonalosti a sociální spravedlnosti. Názory na měnovou reformu, státní zadlužení, přebytek kupní síly nebo cenové zvýšení